• Ograda
  • Zidni kamen
  • Terasa
  • Staza kamena
  • Kamen na zidu

STRUGANIČKI KAMEN

 

Proizvođač:

Dostupnost:

Cena:-- 

  • Opis proizvoda
Struganička ploča je laporoviti krečnjak u debljinama od 1-8cm, eksploatiše se više od jednog veka, a koristi se kao prirodno lomljeni mozaik i rezana ploča. Dominantna boja je žuta mada je neznatno ima i u nebo plavoj boji, površina joj moze biti reljefasta ili potpuno ravna.

Lomljena ploča se koristi za izradu staza u debljini 3-5cm i oblaganje zidova i cokli u debljini od 1-2 cm.Takodje od nje se dosta uspešno mogu izrađivati i stepenice.

Sečena ploča ima široku lepezu upotrebe. Može biti rezana trakasto u širinama 2-3 cm do 5cm takozvane štanglice i koriste se za oblaganje zidova u potpunosti ili delimično kao detalj.

U širinama od 10cm koriste se za oblaganje cokli, a od 20cm za izradu staza, stepenica, za oblaganje zidova. Debljine napred pomenute rezane ploče je 2-3cm, a za izradu ograda koriste se obično rezane ploče širine 8-10cm i debljine od 6cm i više.

U zavisnosti od Vašeg ukusa rezana ploča može biti neobrađena, delimično obrađenog lica – takozvani krajc, i sa potpuno obrađenim licem – takozvana bunja.

Može se rezati i u većim širinama od 20cm, za izradu kombinacija prirodno lomljena i rezana ploča za izradu parapeta i poklopnica za stubove ograda.

SUVI ZID, STUDENIČKI

Suvi zid

Suvi zid

Suvi zid – kamen različite debljine, dužine i boje...

Studenički kamen

Studenički kamen

Studenički kamen-crni - dobar izbor za Vaš ukus