Velux - Ugradnja

 

Proizvođač:

Dostupnost:

Cena:

  • Ugradnja
  • Opšivke
Proizvodi za ugradnju – dodatna izolacija i sigurnost

Za optimalnu izolaciju preporučujemo korišćenje VELUX BDX izolacionog kompleta za ugradnju prozora koji se sastoji od termoizolacionog okvira, hidroizolacione košuljice i drenažnog odvoda. Ukoliko koristite BDX termo i hidroizolacioni set, nudimo 10 godina garancije umesto uobičajenih 5 godina.

Termo i hidroizolacioni set BDX

Povezuje krovni prozor sa toplotnom izolacijom potkrovlja čime se smanjuje gubitak toplote i štedi energija. Okvir je napravljen od polietilenskog sunđera koji je efikasan toplotni izolator.

Parna brana BBX

Omogućava sigurnu vezu između VELUX krovnog prozora i parne brane koja postoji na krovu. Sprečava vlažan vazduh iz unutrašnjosti prostora da prodre do krvone konstrukcije gde može doći do kondenzacije i oštećenja konstrukcije. Uz pomoć trake se povezuje sa ostatkom parne brane krova.
 
Hidroizolacioni set BFX

Zajedno sa opšivkom osigurava vodonepropusnu vezu između prozora i krova, te smanjuje mogućnost pojave kondenzacije i eventualni prodor vode u slojeve krova.Unutrašnja obloga LSB/LSC

LSB/LSCZa savršenu završnicu i idealan spoj između VELUX krovnog prozora i unutrašnjeg zida. Napravljene su od laminiranog materijala bele boje koji je otporan na grebanje, lako se čisti i održava. Unutrašnja obloga LSB/LSC sadrži i parnu branu BBX. Unutrašnja obloga se jednostavno ugrađuje, omogućava optimalan upliv dnevne svetlosti u prostoriju i protok vazduha preko unutrašnjeg stakla prozora, čime se mogućnost pojave kondenzacije svodi na minimum.

Ram za unutrašnju oblogu LSG

LSGPogodan je za sve situacije gde se ne koriste VELUX unutrašnje obloge. Izrađen je od metala kao i standardni metalni profili za gipsane zidove. Sadrži i standardnu parnu branu BBX..
VELUX opšivke – sigurna veza sa krovom

Opšivke zaobljenih ivica se prave od aluminijuma. Bakarne opšivke i zaštitni delovi prozora za bakarne krovove su takođe dostupni.

Modeli EDW i EDS – za pojedinačnu ugradnju

EDW 0000

Opšivka za ugradnju jednog prozora. Standardno dostupna u aluminijumu tamno smeđe boje. Za talasaste pokrivače ukupne profilacije do 120 mm(uklj. Falcovani biber crep).

EDS 0000

Opšivka za ugradnju jednog prozora. Standardno dostupna u aluminijumu tamno smeđe boje. Za ravne krovne pokrivače ukupne debljine do 16 mm(2 x 8 mm).

Modeli EKW i EKS – za ugradnju u grupama

VELUX kombi rešenja su diskretna spolja, ali impresivna iznutra. Jednostavno odlučite kolikoje prozora potrebno u vašoj prostoriji i kako ćete ih kombinovati. Budite sigurni da VELUX sistem opšivki može ispuniti sve vaše želje. Koristite EKS za ravne krovne pokrivače debljine do 16 mm (2 x 8 mm), EKB za biber crep debljine do 38 mm (2 x 19 mm) i EKW za talasaste krvone materijale ukupne visine profila do 120 mm.